Жена заля гаджето си с киселина, не била виновна за смъртта му

Британка заля любовника си с киселина. Признаха я за невинна заради евтаназията му.

48-годишната Берлин Уолъс бе призната за невинна в убийството на бившия си любовник, когото тя заляла с киселина в Бристъл. Тялото на Марк Ван Донгън останало парализирано от шията надолу, а цялото му тяло било обезобразено. Заради това той решил доброволно да сложи край на живота си чрез евтаназия в една от клиниките в Белгия, където това е разрешенио, съобщава британският вестник Mirror.

Въпреки това жената бе оправдана, но пък бе призната за виновна в нападение.

На тази отчаяна стъпка Берлин се решила, тъй като Марк я изоставил след петгодишна връзка  заради друга жена. Тогава британката се приближила към спящия си любим и казала: „Щом не може да си мой, няма да бъдеш ничий!“ и заляла лицето му с чаша сярна киселина.

29-годишният мъж останал прикован за болничното легло. Той бил парализиран от шията надолу и дори дълго време не можел да говори. Лекарите успели частично да възстановят зрението му, но това още повече влошило нещата – когато се видял за пръв път в огледалото, той изпаднал в шок.

„Убийте ме веднага! Ако лицето ми остане такова, не искам да живея“, казал Марк ван Донгън.

В същото време обвинената в убийството му Берлин твърди, че Марк се опитал да я полее с киселина, устройвайки цял театър. По думите й починалият искал да се върне при нея, но тя му отказала и затова  предприел крайни мерки.

Разследващите обаче изяснили, че в навечерието на инцидента жената е проверявала в интернет различни информации за жертви на киселинни атаки, а три седмици преди нападението е купила бутилка със сярна киселина.

Снимки: Avon and Somerset Police
Източник: life.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top