Жената, убила любовника си с гира в Кючука, сяда на подсъдимата скамейка - DC news

Жената, убила любовника си с гира в Кючука, сяда на подсъдимата скамейка

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд 36-годишната Красимира Лалева за убийството на 28-годишния й приятел Божан Иванов

Окръжна прокуратура-Пловдив  изправя пред съда 36-годишната Красимира Лалева. Срещу нея е внесен в Окръжния съд обвинителен акт за това, че на 21.10.2021 г. в гр. Пловдив, умишлено е умъртвила 28-годишния си любовник Божан Иванов, като убийството е извършено с особена жестокост.

Красимира и убитият поддържали приятелски и интимни отношения. За определен период Божан се пренесъл да живее в апартамента на жената в пловдивския квартал „Кючук Париж“, а след това тя отишла да живее в неговото жилище. По-късно за няколко месеца двамата се разделили. След това отново продължили да се срещат.

Красимира Лалева живяла за кратко и в манастир. Когато се прибрала, подновила срещите си с Божан Иванов.

На 20.10.2021 г. двамата се видели в дома на обвиняемата. Божан казал, че не се чувства добре, но любовницата му не повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Той се прибрал в дома си. Лалева продължила да го търси по телефона.

На другия ден – 21.10.2021 г. Иванов отново отишъл в апартамента на приятелката си.  Тя поискала да излязат навън, но Божан отказал, защото не се чувствал добре. Красимира  отново не му повярвала. Тя се ядосала, взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти го ударила по главата. Любовникът й починал от получената тежка черепно-мозъчна травма, според заключението на съдебномедицинската експертиза.

Красимира се опитала да заличи следите от престъплението, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. По-късно разказала за случилото се пред свидетел.

Спрямо Лалева е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, тя се намира в женския затвор в Сливен.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

На снимката: убитият Божан, Фейсбук

Подобни статии

Top