Жената, убила любовника си със стъклена чаша и нож – на съд

Синът й ще отговаря наравно с нея

39-годишната Екатерина Андреева, която преряза гърлото на любовника си със стъклена чаша, а после многократно го намушка с кухненски нож, отива на съд. Срещу нея и 21-годишния й син е внесен обвинителен акт от окръжната прокуратура за убийство, извършено с особена жестокост в съучастие помежду им.

Припомняме, че убийството беше извършено навръх Стефановден в жилището на жертвата – 63-годишният Поли Стефанов, на ул. „Родопи“, в центъра на Пловдив. Бруталното престъпление потресе съседите наоколо.

От прокуратурата припомнят, че майката и синът не живеели заедно, тъй като малко след като Стефан се родил, Екатерина заминала да работи в чужбина. През това време за него  се грижел баща му в пловдивско село. През 2014 г. майката се върнала в Пловдив и започнала връзка с Поли Стефанов. Двамата живеели в различни квартири, като отношенията им били противоречиви и съпътствани със скандали. Впоследствие синът на Екатерина дошъл да живее при нея. Двамата често гостували в квартирата на любовника й на ул. „Родопи“.

На 27 декември 2018 г. тримата започнали да празнуват от сутринта Стефановден.

Първоначално те пиели бира, после минали на домашна ракия. След като изпили по близо един литър скоросмъртница, любовниците се скарали. Поли упреквал Катя за това, че синът й е в жилището му. Към 22,30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода. Екатеринавзела счупена стъклена чаша от вино и с острата част започнала да нанася удари по шията на пострадалия, който седял на фотьойл. В същото време синът й държал с ръце по-възрастния мъж, за да не се съпротивлява.

През това време майката взела кухненския нож, и започнала да мушка Поли по шията с него. В резултат на ударите Стефанов починал от остра кръвозагуба, според съдебномедицинската експертиза.

След подаден сигнал на тел. 112, майката и синът били арестувани. Там им е направен тест за алкохол с  дрегер, който  отчел за 2,4 на хиляда алкохол в издишания въздух за Стефан и 1,8  на хиляда– за обвиняемата Екатерина.

Към настоящия момент Стефан се намира в Затвора в  Пловдив, а Екатерина – в Затвора в  Сливен. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е „лишаване от свобода“ от 15 г до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Снимка: Монитор

Подобни статии

Top