Жените социалистки информират за проблемите с домашното насилие

Кръглата маса е заключителна  част от проекта  „Чуй ме, Виж ме!”

Обединението на жените социалистки в област Пловдив организира Кръгла маса под надслов: „Чуй ме, Виж ме!”, която ще се проведе днес (11 декември), 11.00 часа, в зала „Дружба” в хотел „Санкт Петербург”.

Дискусията  е заключителна  част от проект,  свързан  с един от най-чувствителните и актуални  за обществото ни въпроси – насилието над жени и деца. Проектът „Чуй ме, Виж ме!”, цели да повиши осведомеността на обществото относно проблемите с насилие над деца и жени, последствията от него и начините да бъде осигурена адекватна подкрепа и грижа за пострадалите.

В рамките на кампанията, до 1 декември в  общините Сопот, Хисар, Марица, Стамболийски, Асеновград и Брезово в област Пловдив бяха възстановени и реновирани пешеходни пътеки, всяка от които с надпис „Чуй ме! Виж ме!“.

Издадена бе информационна брошура, която бе разпространена в административни структури на местната власт, стопански обекти, козметични и фризьорски салони, както и на граждани по време на акциите.

Участие в дискусията ще вземат представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, на неправителствения сектор, учители и директори на училища, членове на ученически съвети, родители.

Също така и народните представители  Теодора Халачева, член на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Георги Търновалийски, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси на 44-то Народно събрание.

Подобни статии

Top