Жените социалистки в Пловдив с инициатива "Да помогнем на Ема" - DC news

Жените социалистки в Пловдив с инициатива „Да помогнем на Ема“

9-годишното момиченце е с Детска церебрална парализа и има нужда от операция

Обединението на жените социалистки в Пловдив град и област се включват  в инициатива да подпомагане набирането на средства за операцията на деветгодишната Ема Кънчева. Детето е диагностицирано с Детска церебрална парализа – левостранна хемипареза, когато е на 8 месеца. По-късно се оказва, че има и епилепсия.

През тези години семейството прави всичко по силите си, за да расте  тя и да се развива както всички деца. Ема кара колело, ходи на училище, събира се с приятели. Но „новата реалност“ COVID-19 унищожава голяма част от усилията на семейството. Проблемите с ръчичката и крачето на Ема се задълбочават в началото на 2021 г. Семейството и Ема имат  възможност да направят операция за присаждане на сухожилия в Турция.

Операцията струва 9000 евро, а близо 1300 долара – допълнителните изследвания и манипулации.

За да не са напразни усилията в подкрепа на едно българско дете да има нормален живот на 22 август (неделя), от 10.30 часа в Градската градина на Пловдив, Обединението на жените социалистки организира благотворителна  инициатива за набиране на средства.

„На всеки желаещ да се присъедини предлагаме професионална фотосесия, сред красотата на Градската градина –  ваша, на семейството или на любим човек, направена от Недка Запрянова – Nedy Yan Photo World, която е дипломиран бакалавър в АМТИИ, специалност Графичен дизайн, като предлагаме два варианта – 5 обработени кадъра за  30 лв, 10 обработени кадъра за 60 лв.  Кадрите ще се изпратят на посочен мейл от клиента след обработване, цялата сума ще бъде преведена по сметката на Ема. Ще дадем възможност на децата да рисуват, а картините им  ще бъдат подарък за Ема“, сподели Александра Берданкова, председател на областната структура на обединението.

Доброто заслужава да му подадем ръка! Повече информация  на страницата  във Фейсбук.

Подобни статии

Top