Женски футболен тим катастрофира след мач в София

Минибус със състезателките на ФК Олимпия (Шумен) бе ударен лека кола „Мазда“, няма жертви

Катастрофа между минибус с шуменска регистрация – превозващ състезателките на ФК Олимпия (Шумен) и лек автомобил „Мазда“ е станало близо до село Добри дял – до разклона за Лясковец – съобщи президентът на клуба Панайотис Папас. В микробуса са пътували всички футболистки, които в неделя на обяд играха мач с НСА (София) от Държавното първенство по футбол за жени.  След пътния инцидент всички състезателки са откарани за преглед в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица.

Веднага, след като е научил за инцидента, в помощ на ръководството на ФК Олимпия (Шумен) на мястото на инцидента е пристигнал  председателя на ЗС на БФС-Велико Търново – Бончо Генчев – бивш национален състезател по футбол, който е оказал голямо съдействие за своевременното извозване на пострадалите състезателки до болницата в Горна Оряховица. Там на всички пострадали футболистки е оказана съответната медицинска помощ, а в ранните часове на понеделник всички състезателки са прибрани от своите родители в Шумен.

Сигналът за инцидента е подаден в ОДМВР – Велико Търново около 20:20 часа в неделя. Катастрофата е станала след разклона за село Добри дял в близост до разклона за Лясковец, в непосредствена близост до товарният вход на военният завод „Аркус“. Шофьорът на лекия автомобил „Мазда“ започнал изпреварване, но не е успял да се прибере в лентата си, и е ударил калника на микробуса. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни, съобщи говорителя на ОДМВР-Велико Търново Марияна Христова.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top