Женският национален отбор по борба замина за Япония

Наставникът Петър Касабов и 7 националки с лагер в Окаяма преди Игрите в Токио

„Трудно ще бъде, но сме доказани характери в трудните моменти“, заяви Петър Касабов, селекционер на женския ни национален отбор преди заминаването за олимпийските игри в Токио.

Наставникът замина със 7 момичета за Окаяма, където олимпийските ни състезателки Миглена Селишка, Евелина Николова, Тайбе Юсеин и Мими Христова ще имат последен лагер. С тях пътуват още Фатме Шабан, София Георгиева и Мария Оряшкова, които ще бъдат спаринг партньорки на момичетата.

На 26 юли квартетът ще влезе в Олимпийското село, а схватките в борбата започват на 2 август.

„Емоционално момичета са добре, щастливи са – каза още Касабов. – Самият факт, че попаднаха сред 16-те на игрите в Токио е голям успех. Всяка една от състезателките имаше тежки моменти, успяха да ги преодолеят и да заслужат мястото си на олимпийските игри. Тайбе Юсеин вече е добре и психически, и физически след травмата. Остава да изчистим някои детайли. Благодаря на предишното ръководство на министерството, в лицето на Красен Кралев, и на сегашното, ръководено от Андрей Кузманов, че ни осигуриха всички условия за подготовка.“

По традиция олимпийските ни състезатели бяха изпратени с лъвчета за късмет от Българския олимпийски комитет (БОК), получиха и трикольора. Знамето бе предадено от ръцете на Касабов за съхранение в тези на доктора на националния отбор Стефан Стругаров, който е с най-голям стаж в олимпийската ни делегация. От 2004-а той няма пропуснати олимпийски игри, като и на тези ще бъде главен лагер на цялата ни делегация.

СНИМКИ: БФ Борба, Костадин Андонов

Подобни статии

Top