Женският национален отбор по волейбол е №1 на месец юни

Селекционерът Иван Петков пък убедително е треньор №1 на месеца

Женският национален отбор по волейбол на България спечели приза за отбор №1 на месец юни, а селекционерът Иван Петков беше избран за треньор №1 за същия период, в традиционната анкета, в която гласуват представители на спортните редакции.

С това женския волейбол получи страхотно признание за постигнатите успехи през това лято. Вотът на спортните журналисти за двойния триумф на националките идва след последователното спечелване на Златната европейска лига и „чалъндж“ турнира в Перу. След него българките се класираха за Волейболната лига на нациите през следващата 2019 година. От името на целия отбор, призът беше приет от Гергана Димитрова, а на награждаването бяха още националките Петя Баракова и Жана Тодорова, както и тийм мениджърът Любомир Герасимов.

Това е общо 12-ата купа на победата за българските „лъвици“ от създаването на анкетата. За първи път те печелят приз за отбор на месеца през септември 2001 година, когато България завоюва бронзовите медали на европейското първенство. Националките печелят купата с абсолютно мнозинство, като за тях са гласували представители на 16 спортни редакции, три редакции са дали глас за ансамбъла ни по художествена гимнастика и 1 глас е отишъл за националния отбор по таекуондо.

Иван Петков, който пое България преди няколко месеца, печели наградата за първи път като селекционер на България, а общо трети път в своята кариера (два пъти като треньор на Марица). Той също е избран за треньор №1 на месеца убедително. Вот за Петков са дали 15 спортни редакции.

Подобни статии

Top