Жестока катастрофа в Бургас: Автобус с мигранти помля полицейска кола, загинали са двама полицаи (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Жестока катастрофа в Бургас: Автобус с мигранти помля полицейска кола, загинали са двама полицаи (СНИМКИ/ВИДЕО)

Рейсът с чужда регистрация е превозвал десетки мигранти, сред които жени и деца

Жестока катастрофа е станала рано тази сутрин в Бургас. Автобус, натъпкан с мигранти, е помлял при гонка полицейски автомобил. На място са загинали двамата полицаи в полицейската кола, съобщи зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Станимир Станев.

По думите му около 4.50 ч. тази сутрин на изграден контролно-пропускателен пункт на границата с Турция е направен опит за спиране на пътнически автобус, пълен с нелегални мигранти, от полицаи от гранична полиция. Шофьорът на автобуса не се подчинява, подминава граничните полицаи. Втори опит за спиране е направен на втория пункт, водачът отново не се подчинява и продължава по посока Бургас.

В курортния град патрул от Първо РУ на ОДМВР-Бургас започва да го гони. Тогава става катастрофата, при която са загинали двама полицаи.

Инцидентът е станал на кръстовище „Трапезица“ в Бургас, съобщава Флагман.бг. Автобусът е помлял асансьора на пасарелката, както и патрулния автомобил. Полицейската кола е премазана, премазани са и два павилиона на автобусна спирка.

Автобусът е с регистрационни табели най-вероятно от Босна и Херцеговина. В него е имало десетки мигранти, много от които са били скрити в багажното отделение на автобуса. Двама от мигрантите са откарани в болница, няма яснота за състоянието им. Между мигрантите има жени и деца. Някои от тях са на 4-5 години. Засега не е ясно каква е националността на бежанците.

Йордан Илиев и Атанас Градев са полицаите, загинали при мелето на „Трапезица“, съобщи пред bTV главният редактор на сайта „Флагман“ Катя Касабова.

Има увеличен миграционен натиск през последните седмици, потвърди гл. комисар Станев. „Създадена е организация, включени са сили на българската армия по границата с Турция, включени са дронове и цялата налична техника. Този натиск ще бъде овладян“, коментира зам.-главният секретар на МВР.

Към Бургас пътува и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев посочи, че нелегалните мигранти са били около 48 души. Автобусът не е напускал пределите на страната. Вече има задържан, издирва се още един човек. Има слухове за стрелба по време на гонката, но Чинев не потвърди тази информация. Той заяви, че ще настоява, предвид фактическата и правна сложност на инцидента, той да се разследва от екип следователи от Националната следствена служба.

Снимки и видео: Флагман.бг

Подобни статии

Top