Жестоко! Откриха куче с отрязани лапи, издирват извършителя

Бездомно куче с отрязани и четирите лапи е открито в Централния гробищен парк на Пазарджик, пише Дарик. 

Безпомощното животно е спасено от Зоополицията, която се е отзовала по сигнал на граждани. Предадено е на местни природозащитници, тъй като в града няма приют, където да бъде настанено.

Животното е открито на 5 април, но се предполага, че дълго се е мъчило след нечовешкото издевателство. В опит да избяга от екзекуторите си се е завлякло в гробището и се е скрило.

Задните му крака са отрязани изцяло, предните висели безжизнени и изстинали на по парче кожа. От раните излизали червеи.

От доброволческата организация PAW-Pazardjik Animal Welfare светкавично са организирали приемането на тежко раненото куче в местна ветеринарна клиника, където му е оказана първа помощ.

Раните са промити и превързани, приложени са обезболяващи.

Вчера е преместено в столична клиника. Предстоят прегледи от ортопед и специалист по вътрешни болести.

Жената, поела грижата за животното, е в майчинство и няма финансовата възможност да поеме цената на лечението. Затова от PAW-Pazardjik Animal Welfare разпространиха призив за помощ с банкова сметка и сметка в система за електронни плащания:

 IBAN – BG35FINV915010UB163292 , SWIFT : FINVBGSF , Aneta Nikolaeva Petkova Pay pal – annnet@abv.bg.

Полицията проверява случая и издирва извършителите. По влезлия в сила от 2015 година чл. 325б за такава жестокост над гръбначни животни са предвидени от 1 до 3 години лишаване от свобода и от 1 000 до 5 000 лева глоба.

Подобни статии

Top