Жител на Столипиново даде на прокурор „Чистота“ заради боклуците в квартала

Ето какво предизвиква гнева на жителите на пловдивския квартал

Войната с боклука и незаконните сметища в пловдивския квартал „Столипиново” продължава. Проблемът изглежда нерешим – колкото и да се чисти и извозва, новите купчини от отпадъци се появяват отново. В същото време жители на квартала искат да съдят отговорните за чистотата.

Абдул Самед Вели от Столипиново съобщи, че е подал жалба в прокуратурата срещу „Чистота“ заради натрупаните боклуци в квартала. Тя обаче била отхвърлена.

„Подготвяме и жалба до РИОСВ. Няма достатъчно казани за смет. Това е една от причините за огромните купчини с боклук. Другата е, че манталитетът на хората през последните 40 години не се е променил – те продължават да си хвърлят боклука, където им падне”, заяви Абдулсамед Вели,  жител на кв. „Столипиново“.

По думите му за това са виновни от общината начело с кмета Здравко Димитров, а не жителите на квартала. Причината била, че столипиновци били деца на тия „родители“. Според местните общинската управа трябвало да следи за чистотата и да налага глоби.

„Контейнерите се обслужват ежедневно. За последния месец сме провели четири акции по почистване на незаконни сметища. Само за две седмици сме извозили 200 тона боклук. След като изчистихме, още на следващия ден незаконните сметища бяха затрупани с боклуци. Резултатът от нашето почистване беше краткосрочен”, посочи Димитър Георгиев, управител на ОП „Чистота“ – Пловдив.

От началото на годината има съставени над 60 фиша, те са на стойност 50 лв. и са платени, казаха от „Чистота“. Оттам допълват, че проблемът е и в това, че много често в Столипиново идват фирми, които си изхвърлят нерегламентирано отпадъците в квартала.

Подобни статии

Top