Жители на две родопски села излизат на протест заради пропаднал път

Хората от Лилково и Ситово преминават през отсечката с риск за живота си

Жители на пловдивското село Лилково се готвят за протест през февруари заради пропадналия път към селото. Само преди няколко дни пътят пропадна заради валежите и в момента пътното платно се е стеснило съвсем.

„Единственият път за с. Лилково пропадна. От много години правехме подписки, в новините влезнахме, обещания за отпускане на средства има, но пътя вече пропадна. Е, Герберите пак бяха изненадани, а толкова пъти бяха предупреждавани, но кой да работи“, пише във Фейсбук профила си Мария Атанасова, която живее в селото. Тя е публикувала и снимка на пропадналия участък.

http://

http://

Единствения път за с. Лилково пропадна. От много години правехме подписки, в новините влезнахме, обещания за отпускане…

Публикувахте от Мария Атанасова в Сряда, 13 януари 2021 г.

На среща в селото снощи хората решиха да излязат на протест пред Областно пътно управление – Пловдив на 23 февруари и да настояват пътят да бъде възстановен. Ако недоволството им не даде резултат, смятат да блокират околовръстния път на 27 февруари.

Междувременно от СНЦ „Заедно за Лилково“ и СНЦ „За Ситово“ са изпратили отворено писмо-покана до премиера Бойко Борисов, ресорния министър Петя Аврамова и медиите, в което настояват да се предприемат спешни мерки за извършване на основен ремонт на републиканския път „Пловдив-Първенец-Лилково“.

Вижте за какво настояват жителите на двете родопски села в писмото:

В края на миналата година хората от двете села отново обявиха, че ще протестират заради лошото състояние на единствения път, който води до Лилково. През 2008 г. там е започнал основен ремонт, но последните 8 км от трасето са останали недовършени, тъй като парите не стигнали.

Снимка: Фейсбук/Мария Атанасова

Подобни статии

Top