Жители на Горни Воден протестират, искат преасфалтиране, а не кръпки по важна улица

Ул. „Св. Кирик“ ще бъде ремонтирана, но не се предвижда цялостното й преасфалтиране

Жители на асеновградския квартал Горни Воден протестират тази сутрин, като настояват за основен ремонт на главния път, който води към техния квартал, съобщи Радио Пловдив.

Става дума за ул. „Св. Кирик“, за която преди дни от община Асеновград съобщиха, че започват ремонтни дейности след избора на изпълнител. Улицата свързва Долни и Горни Воден и започва от кръговото между двата квартала.

„Целта на протеста ни е тази улица, която е главната в квартала и е разкопана от месец март, да бъде изцяло ремонтирана и асфалтирана, тъй като общината заяви, че ще има пари само за кръпки. Това нас не ни удовлетворява. Пътното платно е изцяло разкопано и няма как да бъде закърпено, искаме изцяло да бъде асфалтирана“, каза една от протестиращите.

„Пътят е такъв, че трябва с  джипове да се движим. Искаме цялостен ремонт, те правят непрекъснато дупки и при първия дъжд – се отварят същите дупки и пак се появяват“, допълни друг протестиращ.

„Пътят е така от една година, тук се направиха много улички, но некачествени. Правят се и след една година ги кърпят“, посочи трети от недоволните жители на квартала.

Улицата не е преасфалтирана близо 30 години

Според един от организаторите на протеста Венцислав Милушев, общината планира само да закърпи множеството дупки, осеяли пътя, който не е ремонтиран близо 30 години.

„Това не ни удовлетворява, районът е опасен, защото има голяма денивелация и опасност от свлачища.  Настояваме община Асеновград да извърши основен ремонт на пътя към Горни Воден, за да бъде гарантирана безопасността на пътуващите“, категоричен е Милушев.

Преди дни от общината съобщиха, че на ул. „Св. Кирик“ преди началото на летния сезон е бил подменен водопровода, за да не остават жителите в горната част на района без вода през част от годината.  След подмяната на тръбите обаче, се наложи временното спиране работата, тъй като заради COVID пандемията се е забавило провеждането на процедура за избор на изпълнител и съответно – възстановяването на асфалтовата настилка по улица „Свети Кирик“.

След приключване на ремонтните дейности там, избраната фирма има ангажимент да извърши ремонт първо на основните пътни артерии и тези, по които се движат автобусите от градския транспорт. Веднага след това, е планирано да се извърши ремонт и по второстепенните улици в кварталите на Асеновград, уточниха от общината. Днес се очаква от администрацията отново да излязат с позиция за протеста на недоволните жители на Горни Воден.

Снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top