Жители на Капана пак се оплакаха от шума, собствениците на заведения: Разберете ни и нас (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Ние се опитваме да балансираме ситуацията, защото ви разбираме и не искаме някой да ви гони. Но, разберете ни и нас, ние работим, даваме хляб на близо 500 души и внасяме здравни осигуровки за близо 200 000 лв.“, каза собственикът на бар „Котка и мишка“ Димитър Семков. По думите му заведенията давали много добавена стойност на града.

Зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев беше категорично, че ще се следи стриктно за спазването на обществения ред и законите. Той се обърна към собствениците на заведения, че трябва стриктно да спазват изискванията за шума след 23.00 ч.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов пък поясни, че обектите в Капана също са задължени да спазват разпоредбите на общината. Той призова съдържателите им да помагат, като контролират клиентите си донякъде, за да бъдат по-тихи в късните часове.

„От две седмици имаме патрул на Общинска полиция само и единствено в „Капана“. Въпросните полицаи ежедневно ми докладват имало ли е проблем в „Капана“ с докладни записки, дали се спазва спокойствието и сигурността на гражданите“, каза шефът на общинска полиция Костадин Костов.

В крайна сметка разговорът зацикли, а накрая присъстващите размениха телефоните си, за да може да се свързват помежду си директно, а не чрез Спешния телефон.

1 2 3

Подобни статии

Top