Жители на Раковски събраха цял автомобил с помощи за Украйна

Дрехи, санитарни материали и медикаменти ще бъдат извозени до Украйна

Дрехи, медикаменти и санитарни материали събраха в рамките на благотворителна кампания в подкрепа на пострадалото население в Украйна жители на Раковски. Десетки жители на града са се отзовали на призива на секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Веселин Делипетров и са напълнили цял автомобил с помощи, съобщи самият Делипетров във Фейсбук профила си.

Той е във връзка с Център за бесарабските българи в България, откъдето е разбрал, че се търсят спешно дрехи за мъже – от бельо, през панталони, фланелки, пуловери, до шапки, шалове и ръкавици. Освен дрехи са необходими превързочни материали, индивидуални аптечки и медикаменти.

Хуманитарната помощ е събрана за много кратко време и ще бъде извозена до Украйна.

„През годините сме провеждали десетки благотворителни инициативи… Хората от община Раковски са се доказали като дълбоко съпричастни, трудолюбиви и винаги готови да помогнат. Никога не сме вярвали, че ще организираме инициатива за подпомагане на хора бягащи от война в Европа. Уважение и огромна благодарност към всички дарители, които вярвам ще донесат надежда на хилядите бягащи, изоставили домовете си, разделени от близките си хора! Скъпи съграждани, нека заедно се помолим за мир и мъдрост за да може това безумие да премине възможно най-бързо и с най-малко последици“, пише в профила си Делипетров.

Подобни статии

Top