Жители на село Труд излизат отново на протест заради обгазяването

Борбата на засегнатото население с обгазяването от това производство продължава вече 5 години

На гражданско неподчинение ще излязат жителите на с. Труд, община Марица в четвъртък от 18:30 часа. Причината са силните и интензивни миризми, които се изпускат във въздуха в следствие на функциониращата на 250м. от жилищен квартал централа за производство на топло и електроенергия от биомаса.

Исканията на протестиращите ще бъдат оповестени на извънредна пресконференция днес от 10:00 часа пред журналисти от  сдружението „Бъдеще за село Труд“.

Председателят на  сдружението Галина Тошева и съпредседателят Станимир Тончев ще разяснят защо отново хората от селото излизат на протест и какво провокира недоволството им.

Оот сдружението „Бъдеще за село Труд“ са изпратили покана за участие в протеста на всички парламентарно и непарламентарно представени партии в България, на всички народни представители от област Пловдив, на областна администрация Пловдив, Ръководството на община Марица и общински съвет на община Марица, Движението „Изправи се.бг“ на Мая Манолова и до всички ресорни институции.

Под мотото „Търпението се изчерпа“ протестиращите ще очакват всички поканени лица, включително и тези отправящи сериозна заявка за бъдещо управление на държавата, за да получат гаранция, че реални ангажименти ще бъдат поети и проблемът ще бъде трайно и кардинално решен.

Подобни статии

Top