Жители на Ситово се оплакват от опасен път, излязоха на протест (ВИДЕО)

Голяма дупка зее в едното платно и не е обезопасена

Рухнала преди три години подпорна стена на единствения път, свързавщ родопското село Ситово със света, заплашва преминаващите. Състоянието на пътя е отчайващо, съобщава NOVA.

Огромната пропаст, зееща на мястото на едното платно не е обезопасена, нито сигнализирана. Тя е  такова състояние от 2017 година. Заради опасността селото да остане без път, откъснато от света, тази сутрин жителите на родопското село Ситово излязоха на протест.

„Искам да кажа, че община Родопи не трябва да поема всички негативи. Те са тук от 2 месеца, а дупката е тук от 2017г. Държа проблемът да не се политизира. Излизаме на протест защото много от хората дълго време мълчат и не знаят, как да подходят към проблема. Нямаме нищо лично към никого”, казва Виделина Врачева, председател на сдружение „За Ситово”.

„Ако този път пропадне, ние няма да можем да стигнем до имотите си. Ние плащаме данъци и искаме да имаме свободен достъп до къщите си. Би било много трудно за линейка или пътна помощ да дойде тук. Не може цялата администрация да е абдикирала от това място”, посочи друг жител на Ситово.

Друг протестиращ пък разказа, че е обявена нова концесия за дърводобив в района. Според него многото и големи камиони, които ще минават по този път ще го довършат.

„Общината спазва законовите процедури. Парите за тази дупка са осигурени, но трябва да намерим изпълнител, който е съгласен да я ремонтира”, каза гл. архитект на община „Родопи”.

Хората обаче не се съгласиха с него и обявиха, че другата седмица ще излязат на протест пред сградата на община „Родопи“ в центъра на Пловдив.

Снимка и видео: NOVA

Подобни статии

Top