Жители на улица „Речна” в Асеновград сами си направиха пешеходна пътека

Вече втори месец градската управа не предприема мерки да обезопаси мястото

Жители на блок в центъра  на Асеновград сами си изградиха пешеходна пътека заради огромния трафик, който денонощно преминава през намиращата се отпред улица „Речна”. Хората взели нещата в свои ръце и заради бездействието на общината, въпреки многократно подаваните жалби до властта. Преди време те инициираха и подписка, в която настояват спешно да се обезопаси кръстовището между двете улици „Речна” и „Никола Вапцаров”.

След като вече втори месец градската управа не предприема мерки, хората решили сами да се защитят. Купили боя и разчертали пътната маркировка. На тротоара дори има специален надпис, който напомня на пешеходците да се огледат преди да пресекат платното.

Тук непрекъснато преминават деца, които отиват към парка отсреща или пък до съседния магазин”, коментираха живущи в съседство. „Сега блокът се напълни с малчугани, които са на гости за ваканцията при роднини. Не може да си спокоен за безопасността на децата, когато автомобили минават отпред с изключително висока скорост”, гневят се асеновградчани.

Улица „Речна” е еднопосочна,

но преди по-малко от месец е откраднат и знакът за забрана на влизането за превозните средства.

„Сега колите си преминават без проблем и в двете посоки, образуват се и задръствания”, описват ситуацията хората.

Мястото стана изключително опасно, след като върху улиците беше положен нов асфалт. Движението е натоварено, тъй като оттук преминава целия автомобилен трафик от моста на кооперативния пазар към центъра на града. Потокът от пешеходци също е голям, заради парка в съседство.

Пешеходната пътека не може да остане в този вид, освен това е незаконна. Затова хората се надяват най-после да последва реакция на общината и опасното кръстовище да бъде сигнализирано с необходимите пътни знаци и маркировка.

Подобни статии

Top