Жителите на с. Крислово вече имат нов Младежки дом

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов преряза лентата на новата придобивка

Десетки жители на с. Крислово присъстваха на откриването на новопостроения Младежки дом в селото. Навръх големия християнски празник Света Неделя кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова и кметът на с. Крислово Димитър Андреев прерязаха лентата на новата придобивка.

След водосвета, отслужен от отец Красимир, кметът на с. Крислово Димитър Андреев  благодари на Димитър Иванов затова, че е осъществил дългогодишната мечта на жителите да имат своя зала за танци, тържества и мероприятия.

„Благодаря Ви г-н Иванов, затова че взехте присърце идеята ми и сбъднахте желанието на всички местни хора“, обърна се той към кмета на община „Марица“.

Димитър Иванов и Димитър Андреев изказаха признателност на хореографа и главен художествен ръководител на фолклорен танцов театър „ХЕМ“ Иван Димитров за дарените от него огледала в залата за танци.

Кметът на община „Марица“ откри символика във факта, че денят, в който Младежкият дом отваря врати, съвпада с празника, в който църквата почита паметта на Света великомъченица Неделя.

Днес е прекрасен християнски празник и за мен това е знак, че Господ ни помага и ни дава сили и здраве да правим община „Марица“ още по-привлекателна, удобна и модерна, така че децата ни да остават да живеят тук. Радвам се, че успях да изпълня волята на жителите и най-вече на младите хора в с. Крислово, които от години очакват осъществяването на този проект. Младежкият дом е построен по всички европейски стандарти. Надявам се той да стане любимо място за забавление и отдих на хората от всички възрасти в селото“, посочи Димитър Иванов.

Пенсионерският клуб с нова кафе машина

От името на ръководството на община „Марица“ и на кметството в с. Крислово, той подари нова кафемашина на председателя на местния пенсионерски клуб Севдалина Костадинова.

„В община „Марица“ полагаме грижи не само за младите, но и за възрастните жители, така че те да имат достойни старини. Винаги може да разчитате на подкрепа от моя страна“, отбеляза Димитър Иванов.

„Бог да Ви поживи и да помага във всичките Ви начинания“, благослови го Севдалина Костадинова.

От името на читалищните дейци, Павела Андреева и Дечка Дечева от младежкия фолклорен състав на читалище „Просвета-1964 с. Крислово“ отправиха специална благодарност към кметовете на община „Марица“ и на с. Крислово за новия Младежки дом.

Благодаря Ви г-н Иванов и г-н Андреев. Ние сме много щастливи от всичко, което направихте за нас и за селото, защото искаме да продължаваме да танцуваме и да се развиваме тук“, казаха развълнувани двете момичета.

След като честити празника на имениците и пожела на всички здраве и късмет, Димитър Иванов покани жителите на селото да разгледат новата придобивка.

Едноетажната сграда е разположена на площ от 120 квадратни метра и е на ключово място в центъра – до  кметството, детската площадка и беседката. Вътре има зала за танци, съблекални и санитарни помещения. В Младежкия дом ще се провеждат репетиции и тържества на женската певческа група, детския и детско-юношеския танцов състав, както и на младежката танцова формация, събрания и общоселски мероприятия.

На събитието присъстваха и кметове на населени места в община „Марица“.

Подобни статии

Top