Жителите на с. Маноле събраха 11 чувала капачки за благотворителна кауза

Средствата от тях ще отидат за закупуване на кувьози за лечебните заведения в страната

11 чувала с капачки, в подкрепа на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“, събраха жителите на с. Маноле, съобщи кметът на селото Йордан Енев.

Капачките, които са напълнили догоре металното сърце, монтирано преди половин година в центъра, ще бъдат предадени за рециклиране. Средствата от тях ще отидат за закупуване на кувьози за лечебните заведения в страната.

Припомняме, че металните съдове в селото и в още 2 селища на община „Марица“ бяха поставени с възнаграждението, което кметът на община „Марица“ Димитър Иванов дари за благотворителност миналата година.

Кметът на с. Маноле Йордан Енев благодари на младите хора затова, че активно се включват в тази благородна инициатива и призова следващия път сърцето да бъде напълнено за 3 вместо за 6 месеца.

Жителите на селото пък изказаха признателност на кметовете на община „Марица“ и на с. Маноле за това, че са поставили съоръжението в центъра на селото и така имат възможност да участват в благотворителната кауза.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, който също е жител на с. Маноле, апелира младежите да продължат да събират пластмасовите капачки в металното сърце,  за да помогнат детските и родилните отделения в България да бъдат снабдени с апаратура за недоносени деца. Той припомни намерението на ръководството на община „Марица“ да оборудва с подобни сърца всички 19 селища.

„Заедно с жителите, кметовете на селата и фирмите на територията на община „Марица“, инициирахме поставянето на метално сърце във всяко населено място. Така ще дадем стимул на повече хора да вземат участие в благотворителната акция“, подчерта кметът Димитър Иванов.

Подобни статии

Top