Живеещи край гарата: Хитрино щеше да бледнее (СНИМКИ)

Следователи от Националната следствена служба поеха разследването

на железопътната катастрофа на гара Пловдив. В 4.15 ч. тази сутрин товарен влак с  25 вагона пропан бутан дерайлира. По чудо няма жертви.

„Не ми се мисли какво щеше да стане. Хитрино щеше да бледнее“, коментира мъж от от съседните блокчета, разположени на метри от релсите.

Товарен влак дерайлира между гарите Пловдив и Филипово (СНИМКИ)

„Няма изтичане на газ, щетите са малки“, заяви шефът на „Железопътна инфраструктура“  Красимир Папукчийски. И допълни:

„В момента се разследва. Но мога да кажа, че в резултат на съобразената скорост, с която са се движили машинистите щетите са малки. Да кажем – малкият дявол.  Нямаме проблеми с изтичане на газ пропан бутан, който е в състава на влака. Първият вагон, който е предохрана задължително при превоз на опасни товари, е празен. Дерайлирал е само един вагон с пропан бутан, той е излязъл от релсите, но не е повален на земята и няма сериозни щети. Надявам се в рамките на светлата част на деня да го вдигнем и да възстановим железния път.

Проверяват се всички детайли и не можем още да кажем категорично каква е причината за дерайлирането. Никой все още не знае дели се дължи на железния път или на подвижния състав. Алкохолните проби на тримата машинисти са отрицателни, както и тези за упойващи вещества. Считаме, че при управлението няма допуснати грешки. Остава да се види състоянието на железния път и на самите локомотиви. Задължително се прави химически анализ както на релсите, така и на подвижния състав, ако има видими причини.Измерват се вагоните и локомотивите за евентуално разбалансиране.

1 2

Подобни статии

Top