Живопис и скулптура представят двама известни творци в „Аспект“

Дуетът на двамата големи творци ще започне с откриването на изложбата тази вечер

Живописецът Станимир Видев и известният столичен скулптор Кирил Матеев ще открият тази вечер първата си съвместна изложба в пловдивската галерия „Аспект“.

Станимир Видев е подготвил тридесетина платна – фигурални и пейзажни композиции, специално за изложбата в „Аспект“, а Кирил Матеев ще представи пред пловдивската публика  пластики и няколко свои рисунки.

И докато Станимир няма нужда от специално представяне, тъй като е безспорен любимец на пловдивчани, то Кирил Матеев отдавна не е показвал свои работи в града под тепетата.
Специално за изявата в „Аспект“ Кирил Матеев е подготвил седем скулптури и няколко рисунки, част от които са проекти за представените пластики. Известен с навика си да сменя често материала, с който работи, тук авторът е заложил изцяло на бронза, като пластиките не са обединени тематично, по-скоро ги свързва характерната за твореца стилистика.

Скулптурите в изложбата са разнообразни – фигури на хора, коне, и задължителните голи тела. Кирил Матеев е привърженик на класическия подход в изкуството. Като преподавател в Академията държи неговите студенти преди всичко да се отнасят сериозно към занята и е убеден, че само така ще открият поезията на лекотата.

1 2

Top