Живопис с висока цветност и рисунки на графичен принцип показва Константин Константинов

Тринайсет платна и двайсет рисунки показва художникът Константин Константинов в изложбата  с мото „Раздвоение”.

Тя  е аранжирана в галерия „Анастас” в Старинния Пловдив. Стартът на събитието ще бъде даден  от 18.30 часа.

„Раздвоение” отразява две творчески същности. Конкретното и абстрактното си взаимодействат, образувайки въздействието на всяка от творбите и на експозицията в нейната цялост, посочи Константин. „Генезис”, „Heavenly”, „Окото на ума” са само част от заглавията, платна – маслени бои, които ценителите на изобразителнто изкуство могат да видят.

Авторът на експозицията е намерил паралела на живописта с висока цветност и графичните способи. Това поражда и симетрията между големите платна – маслени бои и рисуването на графичен принцип.

Двата типа изобразителна техника разкриват творческия профил на Константин, интенциите му и спецификите на неговия стил в изкуството, по които визуализира формите на въображението в картини и рисунки.

През 2018 авторът на „Раздвоение” регистрира поредица от международни участия – на Parallax Art Fair в Лондон, Villa Cathala в Art centre – Париж, биенале в  Degen Gallery – Базел, Швейцария и биенале в Белград.

Подредени в галерийното пространство, творбите придобиват допълнителни стойности. Те  идват от изкусното взаимодействие на геометрията и цветовете. Посланията в „Раздвоение” са много, но се фокусират в един център, обобщи Константин Константинов.

Подобни статии

Top