Жоао Пауло остава, Ботев взима и защитник под наем от Разград

„Канарчетата“ и „орлите“ още повече затвърждават добрите си отношения

Лудогорец и Ботев (Пловдив) са на път да затвърдят за пореден път добрите си взаимоотношения, наложени в последните години, пише “Тема Спорт”. От лятото защитник на разградчани може да подсили „канарчетата“. Титулярят при „жълто-черните“ Пламен Димов напуска след края на сезона, когато изтича и договорът му. Той почти сигурно ще продължи кариерата си в чужбина. Това отваря сериозна празнота в ариергарда. Затова под наем от Лудогорец в посока Ботев може да премине някой измежду Георги Терзиев и Венцислав Керчев.

Вторият се завърна преди началото на настоящата кампания след период на наем в Локомотив (Горна Оряховица) и играе главно за дубъла на „орлите“. Там от време на време е използван и Терзиев, който преди време бе преотстъпен в Хайдук (Сплит).

В момента в центъра на защитата Димитър Димитров-Херо разполага още с Игор Пластун, Козмин Моци и Рафаел Форстър.

Почти сигурно и за следващия сезон в Ботев ще остане нападателят Жоао Пауло. Той премина в Лудогорец в началото на миналата година, но така и не успя да се утвърди и през зимата бе върнат на „канарчетата“. Пауло веднага се превърна в познатия реализатор и обяви, че се чувства отлично в Пловдив. Вчера ръководствата на Ботев и Лудогорец са имали разговори в тази насока.

„Канарчетата“ засега не са предприемали никакъв ход по отношение на селекцията, тъй като изчакват развитие около въпроса със собствеността.

Освен Димов почти сигурно след края на сезона ще си тръгне и бразилецът Фелипе Бризола.

Снимка: botevplovdiv.bg

 

Подобни статии

Top