Жоро Манджата на съд за бягството си от затвора през април

Жоро Манджата може да получи до 3 години затвор за бягството си

42-годишният Георги Танчев сяда на подсъдимата скамейка заради бягството си от затвора през април, тази година. Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу него, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

Пак бягство от затвора, този път в Пловдив

Срещу него е повдигнато обвинение, че на 10 април 2018 г., като затворник, изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година, наложено му от Районен съд-Пловдив, и влязло в сила, е избягал от външен неохраняем работен обект на Затворническото общежитие „Хеброс“ при Затвора – гр. Пловдив.

Избягалият в Пловдив затворник работел на външен обект

Танчев, по-известен с прякора Жоро Манджата, постъпил в пловдивския затвор заради влязла в сила едногодишна присъда за държане на наркотични вещества. В края на март 2018 г. той подал молба до ръководството на Затвора да бъде назначен на работа на външен неохраняем обект.

На 10 април 2018 г., обвиняемият бил транспортиран заедно с други лишени от свобода за работа в цех на фирма в гр. Пловдив, като за това имало утвърдена заповед. Това бил първият работен ден на Танчев. Малко преди следобедната почивка Манджата отишъл до портала, за да се види с негова близка и не се върнал. След проведени издирвателни мероприятия Г.Т. е бил установен и задържан на 24 април 2018 г. в апартамента на негов приятел.

Спипаха избягалия пловдивски затворник Жоро Манджата

Ако бъде признат за виновен той може да получи до три години лишаване от свобода от съда.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top