Журналист и НПО-специалист обучават младежи как да развият личностните си качества

Академия за меки умения развива презентационните и организационни възможности на младите

Поредица от семинари и уъркшопове за придобиване на презентационни умения и способности за организация на събития стартира от тази събота създадената наскоро Академия за меки умения в Пловдив. Обученията са насочени към младите хора под тепетата, като целта е те да придобият т.нар. „меки“ умения, т.е. да развият личностните си качества.

Създатели на Академията за меки умения са журналистът Мишо Гръблев и общественичката Вера Вулджева.

„Оказа се, че напоследък има нужда човек да си подобри презентационните умения, а също да премине през обучения за работа в екип и други подобни възможности за подобряване на личностните си качества“, поясни пред DCNEWS Вера Вулджева, която дълги години е работила изцяло на доброволни начала като координатор на фондация „Искам бебе“ в Пловдив.

Идеята на двамата лектори и създатели на академията е, да предадат опита си на младите хора под тепетата, на студенти и хора, които искат да подобрят уменията си или да научат нещо ново.

Поредицата от 8 семинара, четири от които ще се случат през май и юни в Младежкия център на Гребната база, е по проект, подпомогнат със средства от общинската програма „Пловдив за младите“. Първото обучение е на 11 май. Сутринта участниците в него ще се срещнат с Мишо Гръблев, който ще работи с тях по презентационните им умения. „А това е важно, защото напоследък статистиката показва, че 75% от работодателите са на мнение, че кандидатите за работа трябва да могат да представят сами себе си добре, когато отиват при тях. За 56% от работодателите  пък презентационните и комуникационни умения са ключови за заемането на работна позиция в тяхната организация“, поясни Вулджева. 

1 2

Подобни статии

Top