Журналисти и студенти – бъдещи юристи осъдиха „охранител“ в пловдивска дискотека (СНИМКИ)

Постановената условна присъда бе в рамките на импровизиран съдебен процес по действителен казус

35-годишен охранител в дискотека забил юмрук в лицето на 25-годишен младеж, клиент в заведението. Младият мъж паднал от висока стълба и си счупил ключицата. Заради това престъпление охранителят получи едногодишна условна присъда с три години изпитателен срок от тричленен съдебен състав, председателстван от журналист и включващ двама студенти от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Съдебният процес се разигра в една от залите на Окръжния съд, а в него участваха журналисти и студенти. Те влязоха в ролите на съдии, прокурор, подсъдим, пострадал и адвокат-защитник. Репортер на DCNEWS също участваше във възстановката.

Всяка от страните представи толкова убедително своята теза, че получи адмирации не само от истинските съдии, влезли в ролята на помощници по казуса, но и от студентите, които наблюдаваха процеса.

Преди възстановката на казуса, който е по действителен случай, на журналистите и студентите беше представена фактическата обстановка. Подсъдимият е с обвинение за нанесена средна телесна повреда, докато е бил на работа в пловдивската дискотека. След това участниците в процеса облякоха съдийски, прокурорски и адвокатски тоги и се вживяха в ролите си.

1 2

Подобни статии

Top