Журналисти влязоха в обувките на съдии и прокурори (СНИМКИ)

Стартира инициатива за редовни месечни работни срещи между магистрати и журналисти

Пловдивски журналисти влязоха днес в обувките на съдии, прокурори, подсъдими и адвокати. Съдебните репортери разиграха казуси от съдебната практика на Пловдивския районен съд, като всеки от тях бе в различна роля – на подсъдим, защитник, пострадал, прокурор и съдебен състав.

Казусите предизвикаха сериозен интерес от страна на  репортерите, като всеки от тях активно защити тезата на ролята, в която участва във възстановката на съдебния процес.

Всичко това се случи по време на работна среща между представителите на медиите, председателя на Районния съд под тепетата Иван Калибацев и зам.-председателят на Окръжния съд Славка Димитрова. На срещата бяха презентирани видовете наказателни актове, които най-често представляват интерес за медиите, бе разяснен и начинът, по който се постановяват. Обсъден бе и редът, по който протичат съдебните заседания.

С работната среща стартира инициатива за редовни месечни работни срещи между магистрати и журналисти, с оглед подобряване на комуникацията между тях.

Top