Зико: Ако Боил Банов препоръча, ще обявя конкурс за „Старинен Пловдив“ (ВИДЕО)

Вижте дебата в Общинския съвет дали да има конкурс за нов директор на ОИ „Старинен Пловдив“

Ще направя запитване до министър Боил Банов какви да бъдат критериите в Стария Пловдив да има работещ човек. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Общинския съвет днес кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като приключи дебатът в пленарната зала по предложението на група общински съветници от опозицията да се проведе конкурс за длъжността директор на Общински институт „Старинен Пловдив“.

В момента на поста като временно изпълняващ длъжността е назначен журналистът Богомил Грозев. Той е поредният назначен без конкурс шеф на общинския институт. Преди по този начин ръководеха института гидът Радост Иванова, сегашният зам.-министър на културата Амелия Гешева, Минко Кафтански и сегашният председател на групата на ГЕРБ в местния парламент Йордан Илиев.

Според кмета министър Банов трябвало да каже какви са критериите, за да може при провеждането на конкурса наистина да бъде избран човек, който ще свърши работа. „Там има паметници на културата, стари сгради, важни са критериите на НИНКН, наистина трябва да се съобразим с Министерството на културата“, подчерта Димитров.

„Ако Банов препоръча, какъв е проблема да обявя конкурс“, отговори на репортер от DCNEWS кметът. И допълни, че в такъв случай Богомил Грозев със сигурност ще кандидатства за поста. „И вие можете да кандидатствате“, каза още Зико.

По-рано в общинския съвет се стигна до сериозна полемика по повод предложението на съветниците Слави Георгиев, Веселина Александрова, Йордан Иванов, Веселка Христамян, Добромира Костова и Костадин Гаров. Те поискаха старейшините да задължат Здравко Димитров да проведе конкурс за директор на Стария град. Освен това вносителите предлагаха да се назначи комисия за допускане на кандидатите до конкурса, както и комисия за провеждане на конкурса.

1 2 3

Подобни статии

Top