Зико и английската посланичка обсъдиха Брекзит

Община Пловдив ще съдейства за преиздаване на документите на британските граждани в града под тепетата.

Това заяви кметът на града Здравко Димитров по време на срещата си с английската посланичка Ема Хопкинс, която днес е на посещение в Пловдив и се срещна в рамките на визитата си с него. По този начин ще се преодолеят по-лесно негативните последствия за гражданите, заради излизането на Великобритания от Европейския съюз, подчерта Димитров. Посланичката пък сподели, че за нея Пловдив е специален град, град на развитието, в който опитът на британския бизнес е положителен. Тя съобщи, че започва активна работа с британските граждани в България, свързана с Брекзит и промените, които предстоят.

„Политиката, от която се ръководя в управлението на Община Пловдив, е отвореност, откритост към гражданите и решаване своевременно на техните проблеми, доколкото това е възможно. Пловдив е уникален град, който предоставя много възможности за бизнес, развитие и просперитет“, заяви градоначалникът.

„За един ден посолството на Великобритания оперира извън столицата и на практика реализираме дейността му във Вашия град“, обясни Хопкинс. „Важна е тази политика на отвореност и подкрепа особено за британските граждани, които са избрали да живеят тук и които по силата на подписано споразумение между ЕС и Великобритания запазват правото си на пребиваване, здравеопазване, пенсии, както и българските граждани във Великобритания“, обърна се дипломатката към Зико.

„Пловдив е един от най-бързоразвиващите се икономически градове. Само в „Тракия икономическа зона“ работят над 180 големи компании и това поражда редица предизвикателства пред нас“, допълни кметът Здравко Димитров. Голяма част от приоритетите ни са свързани с преодоляване на предизвикателствата от бързото разрастване на града. Това налага изграждането на нови  училища и детски градини, подобряване качеството на здравеопазването, решаване на проблемите с натоварения трафик, подобряване качеството на въздуха и питейната вода. За гражданите е важно Пловдив да продължи да подкрепя културата и опазването на археологията, с която много се гордеят.

1 2

Подобни статии

Top