Зико и общински съветници изслушаха родители от ДГ "Мир", обещаха им съдействие - DC news

Зико и общински съветници изслушаха родители от ДГ „Мир“, обещаха им съдействие

Майките споделиха проблемите и опасенията си пред кмета и старейшините

Родители на деца от ДГ „Мир“ в пловдивския район „Западен“ днес дойдоха на сесията на Общинския съвет, за да потърсят съдействие от съветниците, кмета Здравко Димитров и ресорните му заместници за решаване на проблема с директорката на градината Светлана Джаникиян. Майките бяха поканени на специална среща с градоначалника, на която присъстваха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, шефката на отдел „Образование“ в общината Донка Щилиянова и председателят на Комисията по образование, наука и вероизповедание в местния парламент Николай Радев.

Родителите отново бяха категорични, че искат оставката на новата директорка. Те обясниха, че нямат достъп до нея и че според тях градината, която е сред първите, въвели метода Монтесори за обучение на децата в Пловдив, в моментане отговаря на базовите хуманитарни изисквания.

ДГ „Мир“ осъмна с плакати, общината иска добра комуникация с родителите (СНИМКИ)

Според майките доверието между тях и персонала от една страна и директорката Светлана Джаникиян от друга, е разрушено. Те разказаха, че проблемите започнали с постъпването на Джаникиян на работа и че нямат проблем с останалата част от персонала.

Родителите допълниха, че директорката не контактува с преподаватели, учители и персонал, отделила групи, премахнала много от нещата, направени от децата, разделила градината на две. Освен това разказаха, че пестяла ток от осветлението в коридорите, съблекалните, не пускала климатиците в коридорите. Така децата започнали да боледуват по-често. По думите им директорката заплашвала персонала и се държала неуважително с тях и с учителите.

Родители излязоха на протест в защита на персонала на ДГ „Мир“ в Пловдив

Майките припомниха и поведението й при изнасяне на случая с момченцето, принуждавано да мие тоалетни. Те обясниха, че именно директорката е накарала родителите на детето да подадат оплакване и това рефлектирало върху педагозите от градината. По думите им в случая ставало дума за манипулация.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Наталия написа:

    Е защо майките не видяхте ли и бащи? Става въпрос за родители от почти всички групи

Comments are closed.

Top