Зико и заместниците му даряват част от заплатите си за борбата с COVID-19

В дарителската акция се включиха и шефовете на общинските предприятия,  звена, както и служители

Членовете на Общинския кризисен щаб ще дарят част от заплатите си за мерки за борба с епидемията от коронавирус. Решението беше взето на вчерашното заседание на щаба и вече постъпват първите дарения. В него участват кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете, всички районни кметове и директори на общински предприятия, ръководители на звена, служители.

Само в първия ден от Общинския кризисен щаб постъпиха 6 500 лева, като първото дарение бе от кмета Здравко Димитров, който бе и инициатор на кампанията.

„Ние, като ръководство на общината, искаме да покажем своята съпричастност и да подпомогнем дарителската кампания“, коментира градоначалникът.

Акцията продължава, а събраните средства ще бъдат насочени, където в момента са най-необходими – за осигуряване на лични предпазни средства за хората, които са на предна линия за борба с COVID-19. Парите се събират и в момента, като всеки желаещ може да го направи на банковата сметка на Община Пловдив или в специална кутия.

Дарителската банкова сметка на Община Пловдив за набиране на средства за подпомагане дейности за борба с коронавирус, е:

ИНВЕСТБАНК АД ПЛОВДИВ
В ЛЕВА:
IBAN:BG50IORT73753102000000
BIC: IORTBGSF

В ЕВРО:
IBAN: BG04IORT73753402000003
BIC: IORTBGSF

В ДОЛАРИ:
IBAN: BG 58IORT73753402000001
BIC:IORTBGSF

Подобни статии

Top