Зико: Има несигурност в държавата, строителят как да инвестира? - DC news

Зико: Има несигурност в държавата, строителят как да инвестира?

Според него заради ситуацията в държавата ремонтите на Околовръстното и Карловско шосе може да се отложат

Заради ситуацията в държавата много е възможно ремонтът на Околовръстното и довършването на Карловско шосе да се отложат. Това заяви пред журналисти кметът Здравко Димитров по повод опасенията, че ремонтът на Околовръстното шосе от разклона за Първенец до кръговото кръстовище за Пазарджик може и да не стартира на 1 юли, съобщи Радио Пловдив.

„Това се случва за втори път, показателно е как се работи. Тези обекти трябваше да са готови още август и да сме ги забравили досега“, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той припомни, че е спряно укрепването на свлачището над Храбрино, а ремонтът на Околовръстното шосе би трябвало да започне съвсем скоро. „Има несигурност в държавата, строителят как да инвестира, след като може да не му бъде платено“, каза той.

Кметът допълни, че ЕВН са намалили на 7 седмици срокът за ремонта на „Пещерско шосе“ и скоро ще стартират, без да се спира движението.

По повод забавянето на ремонта на ул. „Даме Груев“ в „Южен“ Димитров каза още, че строителите имат срок и ако не го спазят, ще бъдат наказани.

Подобни статии

Top