Зико инспектира Центъра за управление на трафика

Здравко Димитров обяви създаването на Обществен съвет, който да дава решения за транспортните проблеми в града

„Преодоляването на проблемите със задръстванията е един от основните приоритети на Община Пловдив през този мандат. Необходимо е да се очертаят спешни и средносрочни мерки за подобряване на движението, гарантиране на безопасността и решаване на проблемите с паркирането“. Това заяви кметът Здравко Димитров, който инспектира работата на Центъра за градска мобилност към ОП „Организация и контрол по транспорта“. По думите му една от спешните мерки е да се увеличи капацитетът и кадровата обезпеченост на центъра, за да се повиши неговата ефективност. Необходимо е да бъде направен анализ на данните, които постъпват от системата, за да се дадат решения за възловите кръстовища.

Още първата седмица от встъпването в длъжност на новия екип са проведени няколко експертни срещи и са предприети следните краткосрочни мерки. Те бяха представени от зам.-кмета по „Транспорт“ Тодор Чонов:

  • Спешно проектиране и изпълнение на промени в светофарните уредби с цел облекчаване на десния завой на 10 възлови кръстовища. Същото така и по преценка за левия завой.
  • Спешни мерки и контрол от страна на органите на реда за недопускане на неправилно паркиране по възловите булеварди.
  • Подобряване на координацията с органите на МВР.
    1 2

Подобни статии

Top