Зико иска още 10 млн. лева за довършването на "Колежа" - DC news

Зико иска още 10 млн. лева за довършването на „Колежа“

Кметът Здравко Димитров настоява стадион „Христо Ботев“ да бъде изцяло покрит с козирка, както и за фасадата на Сектор „А“, общинарите ще заседават на 9 февруари

По нареждане на кмета Здравко Димитров за сесията на Общински съвет Пловдив на 9 февруари се изготвя предложение за осигуряване на допълнителен ресурс за довършването на стадион „Христо Ботев“.

Здравко Димитров държи да се довърши изцяло козирката и покритието ѝ плюс фасадата на Сектор „А“. Възложено е на дирекция „Строителство и инвестиции“ да изготви количествено-стойностни сметки за необходимите за целта средства.

„Държа на пълна прозрачност при разходването на средствата за Колежа“, заяви кметът.

Както е известно, до момента са отпуснати близо 37 милиона лева за строителството на стадион „Христо Ботев“. Първоначално средствата бяха в размер на 25 милиона лева, а в последствие Община Пловдив изтегли допълнителен заем от 12 милиона лева за „Колежа“.

На пресконференция в неделя феновете на Ботев алармираха, че се подготвя документ, според който само две трибуни на стадиона ще бъдат пуснати в експлоатация след завършване на съоръжението и то няма да има цялостна козирка. Заради това привържениците на „канарчетата“ излязоха с официална позиция, в която обявиха намерението си да излязат на протест.

Подобни статии

Top