Зико към пловдивчани: Благодаря за търпението и отговорността!

Градоначалникът призова за още по-голяма дисциплина и отговорност

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи обръщение към всички пловдивчани чрез своята Фейсбук страница. В него той им благодари за това, че са отговорни и дисциплинирани в сложната обстановка на епидемията. Той призовава да продължим да бъдем още по-дисциплинирани и отговорни към себе си и своите близки, да си помагаме и да бъдем грижовни към най-нуждаещите се. Ето и целия текст:

Уважаеми съграждани,

Днес отправям към вас благодарност за търпението и отговорността, с която приемате и изпълнявате мерките за защита от епидемията COVID-19. За всички нас това е едно голямо предизвикателство и изпитание, промяна в начина на живот, на комуникация, работа и образование. Благодаря Ви, но трябва да продължим и да сме още по-солидарни, още по-отговорни и още по-дисциплинирани!

Благодаря на пловдивските медици, които са на предна линия и всеки ден рискуват своя живот, за да гарантират здравето ни! Всяка вечер, когато бият камбаните на пловдивските храмове, чувам вашите аплодисменти за тях, нека бъдат още по-силни. Те имат нужда от тях!

Благодаря на социалните работници и доброволците, които от първия ден са до самотните, нуждаещите се и възрастни хора! Подкрепят ги и се грижат за тях.

Благодаря и на всички служители от общинските предприятия, които всеки ден неуморно осъществяват  мерките за дезинфекция и чистота!

Благодаря на служителите на реда – МВР,  Общинска полиция и Общинска охрана за това, че са на своя пост и продължават да изпълняват  контрола и спазването на мерките, грижат се за реда и спокойствието ни!

Благодаря на пловдивските учители, които много бързо пренастроиха обучението и почти на 100 процента са в нормален учебен онлайн процес!

Благодаря и на учениците, защото имат по-добри резултати, станали са по-активни и ученолюбиви!

Благодаря и на отговорния бизнес и на индивидуалните дарители, които ни помагат в осигуряването на предпазни средства, дезинфектанти, животоспасяваща медицинска техника и хранителни продукти за най-нуждаещите се!

Благодаря, Пловдив!

Подобни статии

Top