Зико категоричен за Околовръстното: Срокът за ремонт трябва да се съкрати (СНИМКИ/ВИДЕО)

Трафикът на камиони ще се пренасочи през АМ „Тракия“ и Околовръстното откъм пътен възел Скобелева майка

Пловдивският кмет Здравко Димитров отиде днес на Околовръстното, за да разговаря с шефа на ОДна МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев и представители на фирма „Европейски пътища“, която ремонтира отсечката между Кукленско и Коматевско шосе. Градоначалникът настоя за повече машини и работници на Околовръстното и поиска ремонтът, който по план трябва да приключи в средата на май, да бъде завършен предсрочно заради хаоса и задръстванията, които се създават по пътните артерии в южната част на града.

„Казах им още машини да вкарат и ще ги искам с линейния график при мен утре или вдругиден. А другата седмица ще ги заведа в АПИ, там вече да видим какво ще трябва да се предприеме. Ще отбием трафика по магистралата за тежкотоварните камиони, които нямат работа оттук да заобикалят Пловдив и да продължават за Смолян и Асеновград. Те ще трябва да заобикалят през пътния възел на Ягодово и да влизат в „Тракия“ откъм Скобелева майка. Така ще се облекчи трафикът“, посочи кметът.

Зико допълни, че ремонтът не е съгласуван с община Пловдив. „Аз се изненадвам от това, че един инженер казва, че не трябва. Тези камиони всичките влизат в града, как може ние от общината да не знаем? Това са граждани на общината, работим в тяхна полза, за да няма задръствания. Така че всичко трябва да се съгласува“, категоричен беше той.

Кметът и заместниците му – Тодор Чонов и Пламен Райчев разговаряха също със ст. комисар Йордан Рогачев и шефа на Охранителна полиция комисар Виктор Празов.

1 2

Подобни статии

Top