Зико: Няма да подам оставка като кмет, напускам ГЕРБ (ВИДЕО) - DC news

Зико: Няма да подам оставка като кмет, напускам ГЕРБ (ВИДЕО)

Пламен Райчев също остава на поста си

„Няма да подам оставка като кмет, подавам оставка като член на ГЕРБ, махам се от структурата на организацията на Иван Тотев в Пловдив!„. Това заяви на нарочна пресконференцият днес кметът на Плолвдив Здравко Димитров.

Кметът беще категоричен, че Пловдив не изостава. В момента в Пловдив се работи по проекти за 500 милиона лева, а в предишното управление на Тотев проектите са били за 200 милиона, посочи градоначалникът.

Той заяви, че възнамерява да запази строителния зам.-кмет Пламен Райчев в екипа си и посочи, че ще оптимизира някои звена в екипа си, но засега не уточни какви.

Зико подчерта, че лоши думи към Бойко Борисов няма да отправи. На въпрос на DCNEWS дали ще се свърже с него, той отговори: „Сигурно. Ние все пак сме мъже“.

„Аз съм сигурен, че съм прав. Не знам къде се скъса нишката в отношенията ни с Борисов. Никога не съм бягал, напротив, може да се провери в НОИ, защо ходя на работа и на сесии по време на болнични. Никога не съм абдикирал. Заблудили са Борисов, Тотев го е заблудил“, категоричен беше Димитров и допълни: „Като гръм от ясно небе ми дойде искането му“.

На ГЕРБ желая успех“, подчерта той. И заяви, че ако си подаде оставката, ще блокира работата в града.

На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори Зико отговори, че възнамерява да преосмисли решението си да не се кандидатира. И обясни, че е имал намерение да се оттегли, като е обсъдил това си намерение на среща с Бойко Борисов. Попитан от DCNEWS дали смята да се кандидатира като независим, той отговори, че ще помисли.

Що се отнася до стадионите на Ботев и Локомотив, Зико посочи, че днес му предстоят срещи с феновете и на двата отбора. На тези срещи той щял да ги помоли да потърсят заедно средства за довършването на стадионите, тъй като общината щяла да фалира, ако трябва да отдели необходимите средства.

В тази връзка Димитров съобщи също, че общината трябва да плати поредната финансова корекция по европроект. 17 милиона лева трябва да бъдат платени по проекта за изграждане на Пречиствателната станция, която е почти готова и е с Акт 15. За съжаление и това е проект, който Тотев е разписал и процедура, която не е правилно проведена от него, заради това търпим кореции, посочи кметът.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top