Зико: От началото на мандата работя в кръгова отбрана (ВИДЕО) - DC news

Зико: От началото на мандата работя в кръгова отбрана (ВИДЕО)

Градоначалникът разкритикува общинските съветници, които си „разкарват рокличките и костюмчетата по сесиите“

„Пловдив никога не е притежавал Панаира, както и летище Пловдив никога не е било на община Пловдив. Държавата трябва да се намеси и тя да прецени на кой да даде акции и кой да менажира Панаира. Да си влезне в ролята държавата“. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров по темата за връщането на Варненските акции от Международния панаир на държавата. „Това не е наша работа. Въпросът е между Варна и държавата“, добави градоначалникът. Поводът бе предложението на „Демократична България“ за прехвърлянето на акциите в Международния панаир и „Пълдин Туринвест“, което ще се гледа на сесията на Общинския съвет утре.

„Питате ме ОбС как ще реши – 51 човека, които повечето от тях знаете за какво става въпрос – разкарват си рокличките и костюмчетата по сесиите. Ако ги питате тях утре да видим какво ще ви кажат те, как ще ви погледнат, с какъв поглед. Обжалвали сме когато е трябвало, съобразил съм се с решението на съда, съобразил съм се и с решенията  на ОбС. В болнични съм бил на две сесии, когато не можаха да се съберат. Имахме уверението на държавата, че ще се намеси, честито на всички, имаме вече правителство, дано си влезнат в ролята“, каза още кметът.

По думите му от началото на мандата управлява в „кръгова отбрана“ и никой не му помага. Той напомни, че заради отхвърлените  предложения от Общинския съвет,  Пловдив  губи 13 милиона за ново училище, 8 милиона за санирането на партийния дом и 9 милиона за почистването на река Марица.

Градоначалникът каза още, че благодарение на усилията на администрацията, която стъпвала „на пръсти, за да не се усетят будните граждани“, финансовата корекция от 17,5 милиона лева за изграждането на пречиствателната станция е отпаднала, тъй като управляващият орган е уважил аргументите на общината. Това потвърди и заместникът му Пламен Райчев.  Двамата съобщиха още, че пречиствателната станция за отпадни води е готова и другата седмица ще бъде открита.

Подобни статии

Top