Зико, полицейски шеф и кмет с награди от БЧК

Наградите са по повод 8 май – Световният ден ден на Червения кръст и Червения полумесец.

През 2019 година се навършват 100 години от основаването на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. 100 години хуманитарни дейности – 100 години надежда. Това е история за дейността на 13.7 милиона отдадени доброволци по целия свят, които спасяват човешки живот и за всекидневната им подкрепа към обществото. Това е история за силата на хуманността и за принципите на неутралност, безпристрастност и независимост, така важни и днес, както и през 1919 г.

По този повод Областният съвет на БЧК – Пловдив ще награди днес заслужили деятели, доброволци и приятели на Червения кръст от град Пловдив и областта. Церемонията по връчването на отличията ще бъде от 10.30 часа в сградата на Областния съвет на БЧК – Пловдив, ул. „Стойчо Мушанов“ № 48.

За изключителния си принос и подкрепа на хуманитарните дейности на организацията, със званието Медал за заслуги „Български Червен кръст“ – сребърен е отличен областният управител на Пловдив Здравко Димитров. За дългогодишната подкрепа на социалните дейности на организацията ще бъде награден кметът на Първомай Ангел Папазов. Със званието „Отличник на БЧК“ ще бъде отличен старши комисар Атанас Илков – директор на Областна дирекция на МВР Пловдив.

Подобни статии

Top