Зико пред протестиращите от Кючука: Вероятно с този случай подводните камъни няма да свършат

Недоволните са подали жалба до Специализираната прокуратура

Стотина жители от Кючука излязоха на протест пред община Пловдив днес. Както DCNEWS вече ви информира, те настояват да се спре презастрояването в пловдивския район „Южен“ около т.нар. Юбилеен блок.

Малко след като протестиращите се събраха, при тях дойде кметът Здравко Димитров и ги прие в заседателната зала на Общинския съвет.  Те пък го посрещнаха с викове: „Не искаме бетон!“.

Повече от час продължи срещата между недоволните и градоначалника. Пред тях той обяви, че още в понеделник ще инициира среща с инвеститора и протестиращите. На нея недоволните ще поискат промяна на плана на инвеститора. Те ще настояват той да построи по-ниска сграда, на по-малка разгъната площ.

Освен това Инициативният комитет е подал жалба до Специализираната прокуратура, тъй като смятат, че има законови нарушения в случая. Те обаче не уточниха дали става дума за действията на предишната градска управа. Хората очакват и прокуратурата да се произнесе по казуса.

„Не ми е приятно да се сблъсквам с такива казуси и се опасявам, че с този случай подводните камъни, оставени от предишното общинско ръководство, няма да приключат“, посочи Зико и добави, че законите са над всичко.

Припомняме, че преди това протестиращите изразиха позицията си и в Общинския съвет.

Протестиращите от Кючука дойдоха на сесията, поискаха думата

Подобни статии

Top