Зико преряза лентата на ДГ „Перуника“, обеща още 12 нови и обновени детски заведения (СНИМКИ/ВИДЕО)

160 деца ще приеме ДГ „Перуника“  на 15 септември след цялостна реконструкция и ремонт

„В началото на мандата обещах да решим проблема с недостига и места в детските градини и ясли и вече изграждаме 10 нови детски заведения. Обещах 12 нови детски градини и ще го изпълним“. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на официалното откриване на обновената ДГ „Перуника“.

На събитието присъстваха зам.-кметовете по строителство Пламен Райчев, по образование Стефан Стоянов, по социални дейности Георги Титюков, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, общински съветници, представители на образователните институции, строителите, проектантите и надзора.

Според Здравко Димитров Пловдив расте изключително бързо заради добрите възможности за работа и високото качество на живот. Той е все по-предпочитан от младите хора и семейства. Затова има и недостиг на места в детските заведения.  Освен „Перуника“ Община Пловдив в момента изгражда или реконструира още 10 детски заведения, сред които 5 детски градини в район „Централен“, 2  – в район „Южен“, 1 – в район „Тракия“ и 1 детска ясла и една 1 градина в район „Източен“.

„Надяваме се, че до края на годината ще открием две нови детски градини с близо 450 нови места, което ще помогне за решаване на проблема с недостига на места“, заяви още кметът.

Той пожела успех на екипа, който ще посрещне 160 деца на 15 септември.

Проектът беше представен от заместник-кмета по строителство Пламен Райчев.

Той обясни, че проектът е на стойност близо 3 млн. лв. С тези средства сградата е изцяло обновена, подменена е дограмата и подовите настилка, положена е топлоизолация на стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната системи.

Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават  стаите си.

Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление.

1 2

Подобни статии

Top