Зико: Причините арх. Балчева да напусне са много лични, благодаря й! (ВИДЕО)

Общината остава с осем зам.-кметове

Много лични са причините, поради които арх. Невена Балчева напуска поста зам.-кмет в община Пловдив. Това заяви кметът Здравко Димитров пред журналисти днес.

„Опитах се да я спра, но тя каза, че е взела вече решение и семейството й също я подкрепя. Не мога да бъда на друго мнение. Казах й, че има ли нужда от нея, аз ще се обръщам към нея, така че тя остава на разположение. Малко са хората с такъв административен опит“, обясни градоначалникът.

Според запознати съпругът на арх. Балчева е паднал при злополука. Той живее в столицата. Заради това Балчева е поискала да се върне при семейството си.

„Искам да използвам възможността да благодаря на арх. Балчева не само за последните две години, докато беше зам.-кмет, но и аз целия й съзнателен живот, докато е била архитект. Голям специалист, ерудиран“, подчерта кметът.

Кметът беше категоричен, че засега няма да назначи заместник на арх. Балчева. По думите му ресорът й ще се разпредели между зам.-кмета по строителоството Пламен Райчев и главния архитект Димитър Ахрянов. Единият щял да поеме общинската собственост, а другият – териториално-селищното устройство.

Така заместниците на Здравко Димитров остават осем. Миналата година напусна зам.-кметът по финанси Илия Кирчев, който бе заменен от Величко Родопски.

Top