Зико: Сагата за парка в „Кършияка“ е в съда, небостъргачи там няма да има

Собственикът трябвало да си окоси терена, иначе ще бъде глобен

„Сагата за парка до хотел „Санкт Петербург“ е в съда – каквото отсъди той, това ще стане. Имаме зелена площ, имаме от друга страна нотариален акт. Жителите там искат да е зелена площ“, заяви пред журналисти днес кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод отново нарасналото напрежение заради спорната зелена площ в кв. „Кършияка“.

Градоначалникът беше категоричен, че няма да позволи в парка да бъдат построени небостъргачи. Той посочи, че е немислимо да се застрояват и без това малкото зелени площи в града под тепетата и добави, че ще разговаря и със собствениците на Розариума, за да се уточни какво се случва там.

„Изпратих им там хора да окосят парка, собствениците не искат да им бъде окосено, казаха, че те сами ще си го окосят. Тяхно право – ако не, ще ги глобя. Нормално е, щом е частна собственост, да се грижат за него. Неприятна е ситуацията – едните не искат да отстъпят и ние няма да отстъпим. В крайна сметка съдът каквото прецени“, подчерта Зико.

„Градини и паркове“ в готовност да окосят парка зад хотел „Санкт Петербург“ за ден

Припомняме, че напрежението в квартала тлее от поне две години, след като се разбра, че собственик на имота е мулдавския бизнесмен Байрям Солак, който е придобил имота. Бизнесменът обяви, че възнамерява да застрои терена и да направи там паркинг, като добави, че възнамерява да строи върху 6 дка от общо 16 дка площ.

Пловдивчани отново ще защитават парка в „Кършияка“

Хората в квартала обаче скочиха срещу презастрояването на района и поискаха от градската управа гаранции, че теренът няма да бъде застроен. По време на предизборната кампания миналата година на място бе и премиерът Бойко Борисов, който беше категоричен, че желанието на живеещите в квартала трябва да бъде удовлетворено.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top