Зико: Създаваме набирателна сметка за дарения за апаратура, дезинфектанти и предпазни средства

Вече са факт първите дарения от бизнеса

Набирателна сметка за дарения, с които да се закупуват апаратура, дезинфектанти, маски, предпазни облекла и други неща от първа необходимост, ще бъде обявена от Община Пловдив. Това съобщи кметът на града под тепетата Здравко Димитров на ежедневния си онлайн брифинг.

Още при споменаването, че ще открием такава сметка, много хора от бизнеса се отзоваха, за което им благодаря“, подчерта градоначалникът.

Според него в града няма излишно напрежение. „Набираме необходимите предпазни средства, дезинфектанти, улиците се обработват, спирките, автогарите и градския транспорт също, като всичко се изпълнява по график“, допълни Зико.

Той благодари на депутатите от 16 и 17 МИР за бързата им реакция да съдействат за разкриване на вирусологична лаборатория, в която да се обработват тестовете за коронавирус на територията на Пловдив.  И припомни, че се очаква тя да стане факт най-рано до края на месеца. „Така гражданите ще се чувстват по-спокойни“, категоричен беше Димитров.

Той призова работодателите, за които вече е известно, че не спазват изискванията на Националния координационен щаб, да предприемат необходимите мерки, защото това е важно за хората, които работят, за техните семейства и в града, и в областта.

Здравко Димитров благодари и на Пловдивския митрополит Николай, който разпореди всяка вечер камбаните да бият в подкрепа на българските медици и хората, които са на първа линия и се грижат за гражданите на Пловдив и цяла България.

„Заедно ли сме, спазваме ли указанията, ще успеем! Но трябват също дисциплина и лишения“, заяви Зико. Той добави, че рано или късно ще се наложи отново градският транспорт да мине на празничен режим, като целта е да се запази здравето на пловдивчани.

Подобни статии

Top