Зико се ваксинира, призова: Направете го и вие!

Инжектираха пловдивския кмет с първа доза на „Модерна“

Кметът Здравко Димитров призова пловдивчани да се ваксинират, за да се намали рискът от разпространение на заразата от COVID–19 по време на четвъртата вълна.

Днес градоначалникът се имунизира срещу вируса. Димитров е избрал да се ваксинира с „Модерна“, научи DCNEWS. Първата доза му е била поставена в кметския кабинет в общината.

„По препоръка на лекари, които следят нивата на антителата ми, аз и моето семейство се ваксинирахме, за да се предпазим от инфекцията“, коментира Здравко Димитров.

„Знам колко е коварно заболяването, самият аз го прекарах тежко. Вярвам в медицината и смятам, че колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния ритъм на живот“, допълни още кметът.

По думите му мерките за превенция ни предпазват и спират пренасянето на вируса, но сега имаме и ваксини, които ще намалят риска от тежко преболедуване.

В 14-те общински лечебни заведения в Пловдив работят общо 8 имунизационни центъра, а в ДКЦ 2 има постоянен екип, който поема и част от случаите на Спешна помощ.

Подобни статии

Top