Зико венча двама млади навръх Деня на влюбените (СНИМКИ)

Младото семейство Писови чака скоро и бебе

Навръх празника на влюбените Свети Валентин кметът на Пловдив Здравко Димитров ожени двама млади пловдивчани в Дома на младоженците в Пловдив. Димитър и Мария-Антония си казаха заветното „Да“ на церемония днес следобед, а градоначалникът изрече сакралните думи: „Обявявам ви за съпруг и съпруга! Можете да целунете булката!“.

Новоизлюпените съпрузи Писови, си размениха брачни халки в присъствието на свидетели и гости.

Общо шест млади двойки сключиха брак днес в Пловдив – пет в Дома на младоженците и една в Ритуалната зала в „Тракия“.

Кметът награди и многодетно семейство

В Международната седмица на брака кметът Здравко Димитров отличи и две специални двойки – многодетно семейство, което очаква своето пето дете и съпрузи с 45-годишно съжителство. Той връчи поздравителни адреси и икони на двете фамилии с пожелание да са здрави и да поддържат пламъка на любовта.

Евгения и Пламен Богданови имат четири момчета, а следващата седмица предстои да научат пола на петата им рожба, която ще се роди наесен. Двамата се събрали покрай футболните вълнения, а се запознали на годишна сбирка на феновете на любимия си футболен клуб – Ливърпул. Като се оженили преди години, мечтаели за трима сина. Сега обаче семейство Богданови имат четирима наследници и очакват още един. И се шегуват, че са преизпълнили плана.

„В днешно време многодетните семейства са рядкост, затова трябва да бъдат показвани и давани като добър пример, особено в ситуацията на демографска криза, в която се намира България. Щастието е във Вашите деца, отгледайте ги заедно в любов и разбирателство и нека един ден те бъдат Вашата най-голяма радост и удовлетворение“, обърна се кметът към младото семейството.

Градоначалникът отличи и семейна двойка с 45-годишен брак

45 години съвместен живот отбелязват скулпторът Цвятко Сиромашки и съпругата му Катя, на които градоначалникът пожела още дълги години да бъдат заедно.

„Минали сме през тежки моменти в живота. С трудната професия на скулптора, но и с търпението на моята жена, Слава Богу до ден днешен сме заедно“, сподели известният скулптор и благодари за направения жест към семейството им.

Подобни статии

Top