Зико за ремонта на „Санкт Петербург“: Няма как да има ремонти и да няма задръствания!

Според зам.-кмета Пламен Райчев ремонтите в район „Източен“ не са започнати едновременно

„Няма как да има ремонти и да няма задръствания. Ако някой е измислил начин да се прави ремонт и да няма задръствания, да го каже, ще го приложим този метод. Но дайте да не си говорим през медиите „Казал-рекъл“. Обектът ще стане за 4 месеца, не за 4 години и се извинявам на гражданите, които търпят неудобства“, заяви кметът Здравко Димитров, попитан от репортер на DCNEWS как ще коментира отправеното до него питане от кмета на „Източен“ Иван Стоянов за транспортния хаос в района, след като северното платно на бул. „Санкт Петербург“ бе затворено за ремонт точно преди коледните празници.

Според зам.-кмета Пламен Райчев зоната, в която се работи в този район е изключително натоварена, защото там има над 20 търговски обекта и преди коледните празници там винаги има задръствания.

„Всичко възможно правим, ние сме запознати с този проблем, миналата седмица правихме комисия“, да може в понеделник, за празниците, да можем да отворим затвореното северно платно на „Санкт Петербург“. До края на седмицата ще го направят. Единственият въпрос, който Иван Стоянов ми зададе е за ул. „Лев Толстой“. Не знам защо ми го зададе този въпрос – как и кога ще се затваря и съм му отговорил как ще се затваря“, посочи Райчев.

Той допълни, че ремонтите в квартала не са започнати едновременно, а ул. „Богомил“ в момента не се ремонтира. „Ремонтират се „Санкт Петербург“, ул. „Лев Толстой“ и улиците „Радко Димитров“ и „Георги Странски“, добави зам.-кметът по строителството.

Подобни статии

Top