Зико: Заместниците ми ще са ясни утре, първо се заемам с трафика (ВИДЕО)

Новият кмет се зарече да обърне общината с лице към хората

„Едно от първите неща, които ще направя, след като встъпя в длъжност, са зам.-кметовете. Трябва да бъдат назначени, утре на обяд ще ги обявя„, заяви новият кмет Здравко Димитров пред журналисти веднага, след като положи клетва на тържествената сесия на Общински съвет – Пловдив. По думите му имало известна яснота кои ще са заместниците му, но Димитров отказа да назове имена.

Зико и съветниците се заклеха, Каназирева води клетвата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Зико отново подчерта, че затрудненият трафик в Пловдив ще бъде основният му приоритет и едно от първите неща, с които ще се заеме. Замърсяването на въздуха също било сред основните му приоритети и не търпяло отлагане.

Новият градоначалник се зарече да обърне общината с лице към хората. Той беше категоричен, че ще открие веднага приемна за хората, както и приемни по районите, за да изслушва проблемите на пловдивчани.

„Стана ясно, че според всички опоненти, проблемите на града са едни и същи. Така че, мисля, че ще работим съвместно с всички политически партии, готов съм да взаимствам всичко добро от тях, както и с общинския съвет“, подчерта Димитров. И добави, че ще ръководи Пловдив така, че решенията да бъдат най-добри за града под тепетата и пловдивчани.

Какво още каза новият кмет, вижте във видеото:

Ето и пълния текст на речта на Здравко Димитров пред Общинския съвет:

Ваше Високо Преосвещенство,

Уважаема госпожо областен управител, 

Уважаеми дами и господа общински съветници,

Уважаеми господа районни кметове,

Уважаеми гости, 

Позволете ми най-напред да благодаря за доверието на пловдивчани, които със своя вот ме избраха за кмет. Да си кмет на Пловдив е изключителна привилегия и отговорност.

За мен е чест да бъда кмет на този древен град, носил през вековете различни имена, преживял трудни времена и разцвет, но оставал винаги жив и многолик. 

Днес заставам пред вас, за да говоря за предизвикателствата, пред които е изправен градът през следващите четири години и за неговото БЪДЕЩЕ в следващите десетилетия.

От решенията, които ще вземем през следващите 4 години, зависи с каква СКОРОСТ Пловдив ще се развива. От нас зависи как ще се възползваме от всички финансови инструменти, така че Пловдив да просперира. 

1 2

Подобни статии

Top