Зико започва първо с трафика и с екипа си. В уредени мачове нямало да влиза! (ВИДЕО)

„С никого нямаме договорки“, подчерта Здравко Димитров

„Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани, в които наистина излязоха проблеми, които ще ги решаваме заедно. Всичко, което е добро ще бъде надградено. Всички ще работим заедно за Пловдив, независимо от коя политическа партия сме. Държа на думите си, наистина ще взимаме всичко най-добро. Ние сме пловдивчани, изборите минаха, така че ще събера опонентите си, ще видим хубавите предложения, които имаха те, ще ги взаимстваме и ще работим, както в Общинския съвет, така и с районните кметове. Уверявам ви, че ще работим така, че тези, които не са гласували, след 4 години да гласуват за ПП ГЕРБ“. Това бяха първите думи на новия кмет на Пловдив Здравко Димитров, по време на първата му официална пресконференция след изборите.

„Още преди изборите казах, че са добре дошли всички, които споделят нашата предизборна програма. С никого нямаме договорки. ГЕРБ не влиза в договорки. Който споделя нашата програма, е добре дошъл. Ще работим с всички в Общинския съвет за доброто, бъдещето и просперитета на Пловдив“, подчерта Зико. И отсече, че в уредени мачове няма да влиза.

„Много от вас ме питаха преди изборите, вярно ли е, че Пловдив е спазарен. Видяхте как го спазарихме Пловдив“, каза още той.

Новият кмет съобщи, че ще представи екипа си в общината другия понеделник,

когато ще се закълне заедно с общинските съветници в зала „Съединение“. Първата, тържествена сесия, на новия местен парламент ще бъде по традиция в зала „Съединение“ на 11 ноември от 10.00 ч.

Общинският съвет на Пловдив с първо заседание на 11 ноември

На въпрос възможно ли е Славчо Атанасов да стане част от екипа му, Димитров отговори, че единствената опция е да му предложи председателското място в Общинския съвет, но това щяло да бъде отстъпление за него. Тук обаче се намеси шефката на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова, която напомни, че Славчо Атанасов е на доста висока позиция в момента в Народното събрание – депутат и шеф на парламентарната комисия по култура и медии.

„Промените в администрацията са едни нормални неща. Няма драми. Всеки си идва с екипа, с идеите и програмата, важното е да си имаме доверие. Но драстични промени няма да има. Ако ме питате за „метла“ – не, такова нещо няма да има“, добави новият кмет. А старият допълни, че до 11 ноември ще освободи всички досегашни зам.-кметове, за да започне начисто наследникът му. Един от досегашните зам.-кметове – Розалин Петков, вече е напуснал общината. Той ще бъде общински съветник в Карлово, научи DCNEWS.

1 2 3

Подобни статии

Top